ENDFEST

Misty Forest Techno & Arctic Boogie Discotronics since 2003

Feesten & partijen

Kerstboodschap

Arctische vrienden, bondgenoten,

Het zijn gure tijden. Herkent u die uitdrukking? Het was een opmerking die het afgelopen jaar in menig artikel en actualiteitenprogramma viel. Afgaand op de optelsom aan nare dingen in de wereld om ons heen lijkt dit zo op het eerste gezicht geen gekke conclusie. Het rampenplan rond de evaluatie van Aleppo, de renaissance van het Nationalisme in Europa, het mistgordijn aan obscuriteiten, inclusief bijbehorende uitslag, rond de Amerikaanse verkiezingen en een smerig zooitje omroeptuig en struikroversbende inhalige senioren van omroep Max die per 1 januari de kinderen, meneer Aart en Sesamstraat van de buis joegen. Het is me wat.

Zijn het gure tijden? Dat hangt er vanaf hoe je er naar kijkt. Waar je staat. Hoe je de wereld om je heen beschouwd. Wat jij op verjaardagen aan waarheid verkondigd. Of dat wat je niet zegt, maar wel denkt.

Het zijn op z’n minst verwarrende tijden, waarin we met elkaar de controle lijken kwijt te raken. De EU brokkelt af als goede/slechte (zoals u blieft) oude kaas, analisten kunnen geen verkiezingsuitslagen meer voorspellen en kranten schrijven over ‘de stem van het volk’ die ze kwijt zijn. De stroom aan informatie was nog nooit zo groot, maar ja, waar moet je zoeken? Wie filtert? Wie is betrouwbaar? Wie schept orde? Wie filtert betrouwbare orde? Of een orde waar jij je prettig bij voelt. Betrouwbaar of niet.

Het onbestendige en tegelijk positieve aan een wereld waarin een beeld wordt gecreëerd van chaos, marcherende ordetroepen en diplomaten die meer onderweg zijn dan thuis zitten, is dat er weerstand en spanning ontstaat. Een weerstand en spanning die ons, gilde der analoog elektronische synthesizer sympathisanten, niet vreemd is en ruimte creëert voor een verscherpt en onafhankelijk geluid waar de vonken vanaf spatten.

Ik hoop dat u het komend jaar doorgaat met het zoeken naar een onafhankelijk, vrijzinnig en parallel geluid. Laaf u daarbij aan bijzondere herinneringen, maak plezier met uw dierbaren, dans door de kamer met uw kat en vul in gelijkmatig tempo de glazen en uw inspiratiemachine nog eens bij. Vang dat wat gevangen moet worden. Erodeer uw hersenspinsels en weet u daarbij gesterkt in de gedachte dat hoe strak het keurslijf ook is, er altijd kelders, kamers en open plekken in het bos zullen zijn waar het bacchanaal der vrijzinnigheid in al zijn uitbundigheid zal worden gevierd.

Rest mij en u en uw naasten fijne kerstdagen te wensen en een goed uiteinde en dito begin van 2017.

Het slotakkoord is aan Raze de Soare. Een goed verstaander heeft aan half (Roemeens) woord genoeg…

Uw toegenegen paljas in arctische tijden,

W.

Leave a Reply