ENDFEST

Misty Forest Techno & Arctic Boogie Discotronics since 2003

Feesten & partijen, Synths & drumdozen

Fijn nachtje Utrecht op markante plek – 26/08 – Endfest – EKKO

Terwijl a.s. vrijdag klokslag 00.00 uur het cardillon van de Dom op speciaal verzoek van Neptunus een medley met Drexciya nummers speelt, zal de heer Endfest zijn opwachting maken in de Ekko om voor het eerst sinds 2012 weer eens Utrecht onveilig te maken met zijn misty forest techno & arctisch discomateriaal. Gewapend met een tweetal controllers en Acidlab Miami (die ene vette 808 clone ja) zal het er naar verwachting tropisch aan toe gaan in hartje Utrecht.

Samen met de verzuurde heren van 030303 en de kroonprins der Nederlandsche Italo liefhebbers cq. het opperhoofd van het Bordello a Pirigi-imperium, DJ de Dupe, staat er namelijk een uitgebalanceerd doch feestelijk menu voor u op het program.

En weet je het mooie is? Voor 00.00 wandelt u gratis naar binnen, daarna voor slechts de prijs van een flesje Duvel Tripel Hop in de supermarkt (2 euro).

Klink hier voor alle info: zomergasten – Bordello X 030303

Dit alles in een poppodium met een markante geschiedenis, zoals wel blijkt uit onderstaande info op Wikipedia:

De geschiedenis van EKKO gaat terug tot 1906, toen in Utrecht een plaatselijke afdeling van de gereformeerde studentenvereniging Societas Studiosorum Reformatorum (“S.S.R.”) werd opgericht.

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er conflicten binnen de Unie der S.S.R.. Er werden verscheidene discussies gevoerd over de interpretatie van de gereformeerde grondslag. In 1950 leidde dit tot een “Moderamen-verklaring”: S.S.R. Utrecht zou op vooroorlogse voet verder gaan en de grondslag zou weer strikt geïnterpreteerd worden. Hoewel dit de identiteit van de vereniging leek te verzekeren, liep in de eerste helft van de jaren 50 het ledental met de helft terug.

In het tijdperk 1968 tot 1973 veranderde er veel in de studentenwereld. In Parijs waren er studentenrevoltes en in Amsterdam werd het Maagdenhuis bezet. Dit had ook zijn impact op het Utrechtse studentenleven, zo kregen C.S. Veritas en S.S.R. Utrecht een koffiebar die ook bezocht mocht worden door niet-leden. In 1968 schafte S.S.R. Utrecht zijn mores en ontgroening af. Het nut van een strikt gereformeerde grondslag werd in twijfel getrokken en uiteindelijk werd deze gewijzigd in een algemeen-christelijke. In 1972 werd een voorstel gedaan om de statuten te wijzigen zodat ook niet-studenten lid konden worden en daarnaast de grondslag te veranderen in Ieder mens is gelijkwaardig en vrij en heeft het recht te leven in een rechtvaardige maatschappij.Ook streefde S.S.R. Utrecht ernaar een open jongerenvereniging te worden en van tijd tot tijd werden bepaalde politieke acties moreel gesteund. Op 17 december 1973 kwam de ministeriële verklaring waarmee de oude S.S.R. Utrecht een niet-christelijke, open jongerenvereniging wordt. Het meer christelijke deel van de leden van de vereniging besluit derhalve de vereniging te verlaten om respectievelijk B.I.T.O.N. en S.S.R.-N.U. op te richten.

De oorspronkelijke Vereniging besloot daarna haar naam veranderen in “Jongerenvereniging SSR”, waarbij dus de punten in de afkorting verdwenen. Het pand aan de Bemuurde Weerd W.Z. 3, werd aan de Gemeente Utrecht verkocht en tegelijkertijd werd een huurcontract opgesteld. In de periode 1979-1983 werden daar een vegetarisch restaurant, een kleine alternatieve bioscoop (“filmhuis”), een discotheek, een muziekpodium, theater, en allerlei andere activiteiten zoals cursussen georganiseerd door een grote groep vrijwillige studenten en andere jongeren. De Gemeente Utrecht trad op als sponsor om een aantal sociale activiteiten zoals randgroep jongerenwerk te ondersteunen.

In januari 1986 werd het Jongerencentrum, na een grondige verbouwing het jaar daarvoor, heropend als “Kultuurcentrum EKKO”. Het woord Ekko (geïnspireerd op de naam van de toentertijd populaire rockgroep Echo & the Bunnymen) werd gekozen om zijn krachtige resonantie en de mogelijkheid tot velerlei interpretatie. Eenzelfde gamma aan activiteiten (muziekpodium, disco, theaterbar, vegetarisch restaurant, filmhuis, cursussen) werd aan het Utrechtse publiek voorgesteld met een gehele nieuwe organisatiestructuur, gerund door circa 110 vrijwilligers.
In de loop van de jaren 90 en 00 ontwikkelde Kultuurcentrum Ekko zich tot Poppodium Ekko, waarbij het accent van haar activiteiten zich steeds meer verplaatste naar de muziekcultuur en haar veelzijdige facetten.

Tot vrijdag, tot GEKKOoO, EKKOO, Ekko, Ekko!

Endfest live at Bordello x 030303

Leave a Reply